Fõoldal Linkek Galéria Vendégkönyv Mesterek Érdekességek
Navigci
Fõoldal
Linkek
Galéria
Keresés
Vendégkönyv

A Karate története
Mesterek
Érdekességek
Sajtó
Tervezett programok

Klubok
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Security System 1.8.1  2006 by BS-Fusion Deutschland
CTracker - cback.de
A szó három japán írásjelbõl áll. „Kara” azt jelenti üres, míg a „te” szó jelentése kéz. Tehát a karate jelentése üres, átvitt értelemben fegyvertelen kéz. A „Do” azt jelenti út, mûvészet.

Ez a szó teszi nyilvánvalóvá, hogy a karate nem verekedés, hanem harcmûvészet, küzdõsport, hatékony önvédelmi rendszer, valamint egészségfejlesztõ, megõrzõ és jellemformáló módszer. Tanulása és gyakorlása, a mozdulatok tökéletesítése egy életen áttartó folyamat, mely alatt lassan rájövünk, hogy a legnagyobb nehézséget nem ellenfeleink, hanem saját magunk legyõzése jelenti. Õsi mozgásrendszer, mely egyaránt fejleszti a testet, a lelket és a jellemet.

Az erõ, gyorsaság, állóképesség, hajlékonyság mellett, a koordinációs képességek, az egyensúlyérzék, ügyesség és a bátorság növelésével az összes olyan fizikai, szellemi és lelki képességet fejleszti, amire egy embernek mindennapi élete során, és különleges események kapcsán egyaránt bármikor szüksége lehet.

A karate technikái védésekbõl, ütésekbõl, csapásokból, rúgásokból, dobásokból és ezek kombinációiból állnak gyakorlása három fõ részbõl tevõdik össze. Ezek a következõk: kihon (alaptechnikák), kata (formagyakorlat), kumite (küzdelem).

Desgin by Lipi © 2006-2008 MITSUYA-KAI International 1,869,247 ltogat