Fõoldal Linkek Galéria Vendégkönyv Mesterek Érdekességek
Navigci
Fõoldal
Linkek
Galéria
Keresés
Vendégkönyv

A Karate története
Mesterek
Érdekességek
Sajtó
Tervezett programok

Klubok
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Security System 1.8.1  2006 by BS-Fusion Deutschland
CTracker - cback.de
MITSUYA-KAI Háziverseny 2011.
2011.május 14.-én Mátészalkán közel 70 versenyzõ mérte össze tudását, KATA és KUMITE versenyszámban, köztük a szomszédos Romániából két sportegyesület vett részt a versenyen!
Shihan Orosz Attila a verseny szervezõje nyitotta meg a rendezvényt a versenyzõk és bírók köszöntése után, Fülöp István Országgyûlési képviselõ méltatta a versenyt és kitért a város pénzhiányára, hogy jelen esetben nem tudja támogatni a sportot, de az elmúlt idõszakokban a tõle telhetõt megtette és reméljük a jövõben lesz lehetõség újra!
A rendezvény támogatója, Dr. Apáti István Országgyûlési képviselõ volt!

Gratulálunk a versenyzõknek és további sok sikert kívánunk!Több kép a tovább gombra kattintva!
Kirándulás Erdélyben 2011.
Május 07.-én a MITSUYA-KAI Karate csoport egy felejthetetlen kiránduláson vett részt, Nagybánya melet a kakastarély-nak nevezett szép hegyen.


Több kép a Tovább gombra katintva!
SUMMERCAMP 2011. Németország


VIDEO: http://www.youtube.com/watch?v=NMBux4iVIkw
NYÁRI EDZÕTÁBOR 2011."GASSHUKU" Budapesten 2011. 07. 08.-10.

MITSUYA-KAI International Hayashi-ha karate és Kenshin-ryu kobudo nyári edzõtábora került megrendezésre Budapesten.

Shihan OROSZ Attila meghívására hazánkba érkezett Hanshi MITSUYA Seinosuke 8th Dan -os nagymester a stílus alapitója. Tõle tanulhattuk újra a Hayashi-ha karate technikákat. Az edzések nyitottak voltak más karate stílus képviselõi elõtt is.
Részt vett Shihan Kurdi Gábor magyarországi Hayashi-ha karate vezetõje, felesége és gyermeke, aztán este Gábor meghívására vacsorán vettek részt a külföldi karatésok.


Az edzéseken jelen volt még Sensei Kántor József és három társa Shito-kai képviselõi és nagy figyelemmel tanulták a Hanshi MITSUYA gyakorlatait.
Jelen voltak még Németországból, Olaszországból és a magyarországi MITSUYA-KAI tagjai.
Az edzéseken tanulva lett az Anan és Paiku kata és ezek alkalmazásai!
Kobudo-ban Shoda-no Bo, Nidan-no-Bo katákat gyakorolták!

A tábor végén Dan vizsgára került sor melyen sikeresen vizsgáztak:

SZABÓ László 1 Dan.
LENGYEL Roland 1 Dan.

KARASI Lajos 2 Dan.
Ifj. OROSZ Attila 2 Dan.

Gratulálunk nekik és további sok sikert kívánunk!Fotók a táborról a TOVÁBB gombon!
KÖZÖS EDZÉS!


KARATE SZOMBAT MÁTÉSZALKÁN!


Újabb nagyszerû eseményre gyülekeztek a karatésok Mátészalkáról és környezetébõl. A MITSUYA-KAI ( Hayashi-ha Shito-ryu ) szakág magyarországi vezetõjének –
Shihan OROSZ Attila 5 dan – irányításával, remek szombat délelõtti közös edzésen vehettek részt a jelen lévõk.
A tréning a tradicionális – a mesterek, a sport és az egymás iránti tiszteletet kifejezõ – köszönéssel, elmélyüléssel kezdõdött.
A változatos programot Shihan OROSZ Attila ismertette, mely három részbõl tevõdött össze:
- formagyakorlatok ( kata )
- küzdelem ( kumite )
- kobu-do ( bo, tonfa, nuncsaku )
Az elsõ rész a formagyakorlatok átismétlésével és egyöntetûvé tételével kezdõdött. Lépésrõl-lépésre haladva, a hibákat folyamatosan javítva folyt a gyakorlás. A legkisebbektõl a legöregebbekig mindenki maximális figyelemmel igyekezett elsajátítani, illetve javítani a technikákat, állásokat és testtartásokat.
A folytatásban egy új KATA elsajátítása volt a feladat. Shihan és segítõi a sorok között járkálva, nagy türelemmel és odafigyeléssel oktatták a karatékákat, javították a hibákat.
Az elsõ rész végére egy új formagyakorlattal és szebb mozgással lett gazdagabb a „csapat”.
Ezt követõen jöhetett az alkalmazás – a tanult formagyakorlatok használata az önvédelem során. A résztvevõk egymásra maximálisan odafigyelve gyakorolták immár valóságosan is a „képzelt harc” mozdulatait. Természetesen itt sem maradhatott el a mozdulatok helyes irányba terelése, a gyorsaság, pontosság és a kontroll hangsúlyozása.
A második szakasz befejezését követõ rövid szünetben már mindenki a „bo” kézbevételével és a harmadik szakaszra való felkészüléssel foglalkozott.
A befejezõ rész elsõ perceiben a bot ( bo ) használatának elsajátításával ismerkedtek a kezdõk, illetve a tanultak ellenõrzésével, ismétlésével foglalkoztak a haladók. Természetesen itt sem maradt el egyetlen-egy alkalommal sem a szükséges prezentáció, sõt egyes mozdulatsorok többször is bemutatásra kerültek a helyes elsajátítás érdekében. Az alapok gyakorlását követõen KATA tanulására került sor, és ezzel fejezõdött be az év elsõ közös edzése.
De – volt számos jelentkezõ, akiknek a fenti mozgás még nem volt elég! Õk a kobu-do terén elsajátítottakról adtak számot. A Kossuth utcai dojoban több mint tizenöt fõ tett sikeres vizsgát, több szinten. Így lett teljes a szombati nap!

Az edzések és a fentiekhez hasonló tartalmas programok mindenki számára elérhetõek. Információ, programok és elérhetõségek a www. mitsuya-kai.hu oldalon.


A tovább jelre kattintva több képeket találsz!
Oldal: 6 / 11 << < 3 4 5 6 7 8 9 > >>
Desgin by Lipi © 2006-2008 MITSUYA-KAI International 1,346,926 ltogat